Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2017.09.14 -1 0 21814

Köszönöm, hogy ilyen sokat segítesz.

Akkor nem kínlódok a kotyogóval. Az első nagyon finom boromat is azzal a módszerrel csináltam amit írtál.

A műanyag hordón, akkor ez egy húsos láda volt csak, volt egy fedél amit a forráshoz mérten szorítottam avagy lazítottam és kézzel visszanyomkodtam a kalapot.

Írtad nekem pár napja, hogy a jobb feltáródás és az antibakteriális hatás miatt lehet a cefrét is kénezni és ekkor indokolt lehet fajélesztős beoltás.

A fajélesztővel jobban lehet irányítani az erjesztést. Ha mégsem a fajélesztő mellett döntenék, hanem abban az esetben ha szépen beindulna a forrás akkor maradnék a vadaknál, szóval akkor ne is gondolkodjak minimális kénezésben vagy egy csökkentett mennyiségű ként azért használhatok?

Ha igen mennyit javasolsz és milyen formában?

Az érettséggel kapcsolatban.

A 20 kiló othello az a mennyiség 1/6 a lenne. Mondjuk igaza van a gazdának és érhetne még 2 hetet, ugye ebben az esetben alacsonyabb a cukorfoka és magasabb a sava. Még lehet hogy jót is tesz a maradék 5/6 résznek aminél pedig pont fordítva van, magasabb a cukor és alacsonyabb a sav.

Rosszul gondolom?

A zsákos módszer nagyon jól hangzik, majd körbejárom. Cefrén erjesztem a teljes kiforrás után terve szerint még 3-4 hetet áztatom lesárazva, ezt még van időm kiokoskodni.

Előzmény: Maci_P (21813)