Törölt nick Creative Commons License 2017.09.12 0 0 3314

"Ne légy nevetséges: az lenne terelés, amikor csupán felteszem azt az egy egyszerű kér(d)ést, hogy magyarázd meg bibliai szemszögből az áldozatkomplexus kifejezést, amit te gyártottál és alkalmaztál a hívőkre!?"

Kérdezni valamit, aminek vajmi kevés köze ahhoz, amit mondtam akár definíciója is lehetne a terelésnek, különösen ha azt heves, hamis rágalmazással tarkított, de tartalmatlan kritika előzte meg. Egyébként az első válaszodban egyetlen apró kérdésecske sem bújt meg, csak sárdobálás.

"...tehát tőlem nem várható el, hogy reagáljak bármi előzményre is, pláne érdemben!"

:-D

Ez talán az egyetlen őszinte és igaz mondatod volt. :-D

"Szociális jelenségekről nem a valfil-en illik vitázni."

A fél vallfil fórumban szociális jelenségekről van szó, jó reggelt! És nem is alaptalanul, mivel a vallásoknak ebben rendkívül erős hatása van. Az lehet, hogy a megjegyzésem offtopiknak minősül, de semmivel sem kevésbé, mint Propur "támadásos" tirádája.

Ha te szeretnéd boncolgatni az áldozatkomplexus bibliai alapjait hát nosza, hajrá! Ne kérd számon rajtam, mert nem én akartam belekeverni a Bibliát hanem te. És amíg nem fejtettem ki a témában a véleményemet ne ítélkezz a tudásom, vagy bármi más felett légy oly szíves... ugyanis nem ismersz, nem tudhatod miről vannak ismereteim és miről nem.

Ha kérdéssel nyitottál volna a vádaskodások helyett, akkor adtam volna egy választ, mert úgy gondolom hogy ha nem is közvetlen, de összefüggés van a vallás teológiája és az áldozatkomplexus közt (utóbbi amúgy egyáltalán nem egyedi a kereszténységre nézve), és átfedés van a történelemmel is. Ha őszintén és alapfokú tiszteletet mutatva közelítetted volna meg a kérdést most lehetne egy tartalmas beszélgetésünk, amiből talán mindketten tanulhatnánk.

"Emlékeztetlek: a vitád nem velem volt, én csak az "áldozatkomplexus" kifejezésre kaptam fel  fejem. Úgy használod ezt a magad gyártotta és a Bibliára, valamint a keresztényekre erőltetni próbáló kényszerzubbonyt... "

Ez nálad érv akar lenni amúgy, hogy a szót én gyártottam? Egyébként nem én gyártottam, de ez nem tesz hozzá és nem is vesz el az igazából. Az ismét hazugság, hogy én bármit "ráerőltettem" volna a keresztényekre, hisz világosan leírtam, hogy "tisztelet a kivételnek, mert azért van bőven!" Az nem kényszerzubbony volt, hanem egy ing, amit te szépen magadra vettél. 

"...közben még azzal is tetézed ezt  gusztustalan tevékenységedet, hogy negligálod a Biblia legerősebb tartópillérének jelentőségét azzal, hogy visszataszítónak láttatod és komplexust vizionálsz a bibliai áldozattal összefüggésben."

Hogy negligálnám "a Biblia legerősebb tartópillérének jelentőségét" úgy, hogy egy szót nem ejtettem róla?! Mikor írtam egyetlen szót is a "bibliai áldozatról"?! Csak ásod bele magad mélyebbre az újabb és újabb rágalmazásokkal, hazudozással...

Kérdéseidre érdemi választ akkor kaphatsz, ha ezeken változtatsz, bocsánatot kérsz és konstruktív leszel. Ha továbbra is gerinctelen módon viselkedsz nem változik semmi.

Előzmény: selay (3313)