selay Creative Commons License 2017.09.12 -1 0 3313

"Most már értem: terelni akarsz.

Ne légy nevetséges: az lenne terelés, amikor csupán felteszem azt az egy egyszerű kér(d)ést, hogy magyarázd meg bibliai szemszögből az áldozatkomplexus kifejezést, amit te gyártottál és alkalmaztál a hívőkre!? Egyáltalán mitől terelnélek el, amikor nem is velem vitáztál, (én csupán belekérdeztem, ami egy vitatopikban nem főbenjáró) tehát tőlem nem várható el, hogy reagáljak bármi előzményre is, pláne érdemben! 

Eszed ágában nincs az általad félredobott "áldozatkomplexussal" foglalkozni valójában, főként nem akként ahogyan én írtam róla: szociális jelenségként."

Szociális jelenségekről nem a valfil-en illik vitázni.

És hogy- hogy általam félredobott? Nemde én tartom a felszínen jelenleg, te igyekszel "félredobni", elterelni róla a figyelmet, behozva a vitába trágárságig menő személyeskedő, merőben hamis vádaskodásodat. Én immár harmadjára teszem fel a kérdést az általad kreált "áldozatkomplexus" kifejezés bibliai mibenlétét illetően, mert ez egy bibliai topik.

"Bibliai, teológiai területre akarod kisiklatni a beszélgetést, mert úgy érzed abban legyőzhetsz és így azt a hamis illúziót keltheted, hogy nem volt igazam, miközben valójában SEMMIRE nem reagáltál érdemben."

Nem kisiklatni akarom, hanem releváns mederben tartani a magam témáját, ez pedig   az "áldozatkomplexus" mibenléte.

Amúgy magadból ítélsz, engem nem érdekel a harc, így a győzelem sem. 

Emlékeztetlek: a vitád nem velem volt, én csak az "áldozatkomplexus" kifejezésre kaptam fel  fejem. Úgy használod ezt a magad gyártotta és a Bibliára, valamint a keresztényekre erőltetni próbáló kényszerzubbonyt, hogy közben még azzal is tetézed ezt  gusztustalan tevékenységedet, hogy negligálod a Biblia legerősebb tartópillérének jelentőségét azzal, hogy visszataszítónak láttatod és komplexust vizionálsz a bibliai áldozattal összefüggésben. 

Ezek itt fentebb a vélekedésemet tükrözik. Meggyőzni engem könnyen lehet tévedésemről, erős érvekkel. De sértetten elfutni is lehet a válasz elől. Ezen a fórumon ez a két lehetőség áll fenn.

"No igen, gyakran így jár az ember ha megsért (akár akaratlanul is) vallásosakat."

Nem tudom, kire célozgatsz. Engem biza nem sértettél meg, amúgy sem vagyok vallásos.

Előzmény: Törölt nick (3312)