Nándor Vajóczki
2017.09.10
|
|
0 0
12056
|
Sziasztok, hosszú lesz.. :)
2 hónapja megadta magát az EGR, rángat nem indul stb.. kitakarítva. Tegnap újra.. ma megint kitakarítottam, pöccre indul alapjárat fix. De..
Kb 1 hete csinálja azt hogy fehér füsttel indul az első indítás. Tudom tudom, hogy biztos csak a lecsapódott gőz meg stb.. de délután 2kor, 28 fokban, EGR szelep takarítás után is?? Ezért ez már fura. Vizem nem fogy. Ugyan ott áll ahol hónapokkal ezelőtt. Olajom fogyott kb 1 liter fel év (7ezer km) alatt. Kicsit taknyolok a tömítéseknél ez jövőhéten lesz orvosolva, valamint a folytószelepet is kitakaríttatom, biztos ami biztos. Hivatásos autószerelő ment vele pár kört, hallgatta a motort, szerinte teljesen rendben van. Mégis minél többet olvasom a netet annál jobban fosok hogy hengerfejes a kicsike.. holnap belekukkantok az olajbetöltőbe hogy nem e habos. Sok zavaró dolog van ebben a motorban. Pl a sok rángatás,(50nél ötödikben láb le óvatosan a gázról hogy guruljak erre beránt és utána kezd gurulni) ezt lehet hogy az EGR okozza, hetente 1-2x nehézkes beindítás (talán a vezérműtengely jeladó) most egy hete a fehér füst jelenség.. ez a sok dolog talán a hengerfej miatt van, esetleg a sok apró hiba miatt avagy én reagálom túl.. szerintetek? |
|