Roglin7 Creative Commons License 2017.09.08 0 1 3505

Kedves mozgópostás!

Nem írtad, hogy átlagos darabokra gondolsz, általánosságban beszéltél a Märklinekről, abba bele tartoznak a ritka darabok is. Másfelől pont erre kívántam utalni, mivel azoknak az ára is leesett akárcsak a gyakoriaké. Így teljesen mindegy te melyikre céloztál, pont azt akartam kihangsúlyozni, hogy még az igen ritka darabok ára is esett vagy 30-40%-ot. Igaz azok még így is drágák... Ne haragudj, de itt maximum csak a te fejedben van logikai bukfenc. Ami pedig azt illeti, nem feltétlenül a motorja megy tönkre a Gotthárdnak - bár az is leéghet. Egy több mint 80 éves darab csapágyazása és fogaskerekei is kiszolgáltak már, legyen az akár egy jó minőségű Märklin, az se tart örökké... De legfőképpen egy drága darabbal azért nem játszik szívesen az ember, mert játék közben előfordul, hogy kisiklik, felborul, és megsérül a festése stb. De hagyjuk, nekem drága mulatság lenne, mint mondjuk ha eltörne mosogatás közben egy 1700-as évekből származó Meisseni csésze, és még ha lenne is ilyenem, inkább iszok egy szép de kevésbé drágából, nekem ugyanolyan jól esik belőle a tea, főleg ha Earl Grey és sok citrom és cukor van benne. Lehet, hogy egy angol, vagy egy tea szakértő rosszul lenne ennek hallatán, de én így szeretem, és miközben futnak a gyakoribb mozdonyok egy pályán karácsonykor, jó érzéssel pillantok a ritkábbakra a vitrinben, és kortyolom a teámat. :)

R.

Előzmény: mozgópostás (3504)