Kedves mozgópostás!
Kérdem én mi nem volt fair a "Gottharddal" Kapcsolatos bejegyzésemben?
Az, hogy reagáltam rá, hogy a Märklinekből sem minden elérhető, és ennek ellenére még az olyan ritka darabok mint amiket felsoroltam a "Gotthárd"-al együtt a hozzászólásomban, azoknak is visszaesett az ára a 10-15 évvel ezelőttihez képest, pedig még kint sem látni minden nap? Kb. 60%-áért cserélnek gazdát mint 15 évvel ezelőtt...ezt nem akartam leírni korábban, mint említettem azért mert én is érdeklődtem Zsolt gyűjteményének egy-két darabjára, és ez azt sugallta volna alkudozni akarok. Csupán pont a te korábbi hozzászólásodra reagáltam, ami az árakról szólt... Hozzá teszem konkrét árról nem is beszéltünk Zsolttal, és azt sem tudom mások mit ajánlottak. Én biztos nem mondtam volna kevesebbet mint amennyiért Zsolt vette, mert az már nem biztos, hogy fair, talán többet sem, de el sem jutottunk árig, és én jeleztem is, hogy senki elől nem kívánok elhappolni semmit, egyben az egészre pedig nincs keretem. Szerintem ez így korrekt volt. Egy jót beszélgettünk, ennyi...
Ami a "Gotthárdot" illeti van aki játszik vele...én ha hozzám kerülne egy, akkor félteném, mert az én anyagi lehetőségeimhez mérten már nem játék...és miért baj az, ha egy több mint 80 éves tárgy már nem funkcionál eredeti használati céljának megfelelően? Baj, ha megmarad az utókornak, és lehet gyönyörködni benne, és nem lesz ütött-kopott? Ez nem befektetés, ez gyűjtői szenvedély, hogy gyönyörködhessünk egy szép tárgyban...vagy ez már bűn? Vannak gyakoribb mozdonyok, amikkel bátran játszok én is ha úgy alakul.
Szerintetek, mondjuk egy régi Meisseni porceláncsészéből is feltétlenül inni kell? Állítólag az orosz cári család birtokában lévő antik porcelánokat használatba vették az "elvtársak" a trónfosztást követően. Nagyon elégedetlenek is voltak, hogy milyen silányak és milyen könnyen törnek a "jó minőségű" újhoz képest...
R.