3x megszólaló kakas Creative Commons License 2017.08.26 0 0 45

"Egy éve már, hogy valami hasonlóról beszéltem itt egy hívővel, és felvetettem, hogy az első emberpár is mesterségesen lett alkotva. Az illető simán kijelentette, hogy az nem mesterséges teremtés volt, és kérdőre is vont, hogy egyáltalán miért gondolok ilyesmit?"

Ebből viszont az derül ki, hogy a keresztényeket egyáltalán nem a létrehozás módja zavarja, hanem, hogy ki az aki ezt teszi?

Ha isten mesterséges módon hoz létre valamit, akkor az többé nem mesterséges, mert isten teszi.

Ha viszont az ember hoz létre valamit, teljesen mindegy, hogy azt mi módon, a lényeg az, hogy isten részt vegyen benne.

Tehát ha isten lombikbébiket alkot, akkor az egy természetes folyamat.

Na de akkor az ember ha csak úgy régiesen közösül a párjával, isten nélkül, akkor az is mesterséges folyamat.

Vagyis csak a hívők párosodása természetes, az ateisták mesterségesen közösülnek.

Egy más megközelítésben: Jézus tanítása arról szólt, hogy ami hasznos az embernek, a javára van, az nem lehet bűn.

A zsidó konzervatív papság álláspontja az volt, hogy nem azt kell nézni, hogy jó-e valami az embernek, vagy van-e értelme egy cselekvésnek, hanem ha azt az isten rendelte el, akkor azt végre kell hajtani. (akkor is ha semmi értelme nincsen, vagy kimondottan káros az embernek).

Itt most az istennek szentelt kenyérre gondoltam amit nem szabad megenni, a zsidó konzervatív papság szerint. Jézus erre azt mondta, hogy ha éhes az ember, akkor egye meg ezt a kenyeret is, mert istennek az ember fontosabb mint a neki szentelt kenyér.

Mit látunk most a mesterséges megtermékenyítésről folyó vita során?

Azt, hogy a keresztény papság a régi konzervatív zsidó papság álláspontját tette magáévá, amely szerint nem az a fontos, hogy mi a jó az embernek, hanem azt cselekedetet az isten rendelte el, vagy nem.

Akkor is ha teljesen értelmetlen amit védenek, vagy egyenesen az élet ellen hat.

Jézus ebben a vitában azt mondaná, hogy ha valakinek csak így lehet saját gyereke, más módon nem, akkor ezt kell tennie, mert isten azt akarj, hogy szaporodjon az ember, hogy boldog legyen.

Akkor most kit követnek az egyházi vezetőink?

Előzmény: Törölt nick (43)