lxt Creative Commons License 2017.08.25 0 0 35

...sokasodjatok

Bűn-e a(z orvosi segítséggel történő) mesterséges megtermékenyítés?

Két álláspont létezik

- Isten teremtett minket (nem tudni, használt-e lombikot)

- Mi teremtettük Istent (nem tudni mennyit; többségüknek a neve se maradt fenn)

Mindazonáltal, mindkét teremtés mesterséges.:-)

Mindezektől függetlenül nem értem: minek a veszélyére akarta felhívni figyelmünket Veres András? Használva istenadta tehetségünket/képességeinket, (elő)segítve az élet (ismerten) egyedüli értelmét jelentő szaporodást… mi a probléma?

Persze, ezt én nem érthetem. Valószínűleg előbb tudnám modellezni egy/az Eötvös-inga bármely kiindulási állapotból történő, minden lehetséges kilengését a nyugalmi állapotig, mintsem érthetném meg a Veres András által (rosszul) képviselt intézmény kifürkészhetetlen szándékait.

Igazán nem akarok tanácsokat adni a püspök úrnak, vagy az egyházaknak; de ha csak azokra a területekre/problémákra koncentrálnának, amelyeket még nem tártak fel a természet-és társadalomtudományok (ugyanis mindig az ismeretlen volt a terepük), illetőleg, ha csökkentenék az általánosan elvárható, elemi szintű formális logikával cáfolható kijelentéseik/állításaik gyakoriságát; ha csak felmerülne, hogy a lombikbébi program akár Isten akarata is lehet (lévén, nem térhetett ki minden szentírás, minden időkre és körülményekre), akkor... talán akkor, az általam feltételezetten jó szándékú pásztorok és hívők is megtalálnák lelki békéjüket. Ezt kívánom nekik.