Kevin 90
2017.08.16
|
|
0 0
151
|
Apropó egy kis érdekesség! A minap voltam a Mátrában , gondoltam elmegyek túrázni Kékestetőre és láss csodát tényleg igaz az hogy a som(cornus mas) őshonos növényünk! Én nem számoltam ,hogy mennyi fát/bokrot láttam ,de ha 30 at legalább nem láttam akkor egyet sem!:)) És mindegyik szinte roskadozik a termés súlya alatt annak ellenére ,hogy a talaj elég silány és árnyékban is van a legtöbb. Sajnos még nem volt érett teljesen ,de azért szedtem egy fél kilót és megpróbálkozok lekvárt csinálni ebből a kevéske somból! :))
És még egy apróság! A túraút amin mentem áthalad egy írtáson is. Ebben még alapból semmi érdekesség sincs tudom ,de amit ott láttam abban igen! Csemeték voltak ültetve ,vörös fenyők illetve ,ha a szemem nem csalt akkor sorbus domesticakat azaz házi berkenyéket is telepítettek elvétve a írtásra! Amikor először megláttam egy ilyen csemetét nem is akartam hinni a szememnek és arra gondoltam ,hogy talán ezek valami más sorbus faj pl. Madár Berkenye ,de szerintem nem más ,mert a levele alapján házi berkenyéket láttam! :))) |
|