Kösz a dicséretet.
Nyilván ez a nagyságrend nem ér fel, csak max. egyheti nyuggertarháig, de érdemes ezt is végignézni, mert az ebből levezetett gondolatmenetet rengeteg helyen lehet használni és akkor már pár száz milliárddal beljebb lennénk.
500 km vezetés nekem nem gond, csak, ha fáradt vagyok, viszont az Adriára nem jutsz le hamarabb, nem is beszélve a többi helyről. Az aksis autók egyik nagy hátránya, hogy kicsi a hatótávolság, télen ez még sokkal rosszabb. Beszéltem télen egy taxissal, aki itt tölti mellettünk a kocsiját (mert itt van egy állmi ingyenes töltőállomás) és télen a szokásos 120 km helyett max. 70-80 km-t tudott vele haladni. Ez nagyon durván kicsi, a legtöbb igazi autót használónak talán épp elég.
Visszatérve a topikcímre, mi lenne, ha a multiknak odanyomott évi kb. 60 mrd forint nem nekik menne, hanem felállítanánk egy korrupciómentes (ez a legnagyobb álom) szervezetet, aki az új innovatív magyar vállalkozásokba tolná a pénzt és menedzselné azokat, hasonlóan, ahogy most Oszkó Péter cége működik, mellette pedig adna még nekik állami referenciát, kisebb megrendeléseket, piacot, hogy felléphessenek. Na így 5-10 év alatt létrejöhetne gy tucatnyi magyar cég, mely innovatív és külföldön is megállja a helyét ?
Nem lenne ez értelmesebb ?