...megnézzük, aztán majd referálok. Annyira rossz nem lehet...
Kutya jó, aki teheti nyergeljen, és irány a Kérész!
Először is vízparti, olyannyira, hogy közvetlen a parton ülhetsz, óriási nyárak alatt,
amelyek szinte egész nap árnyékot adnak – itt K-Ny irányú a folyó -, vagy lent a vízen, a két ponton egyikén. (Amíg megérkezik a rendelés, lehet lábat áztatni a túrakikötő stégén…)
Kaja: egyszerűségében is fenomenális. Fél adag nincsen, de ha kéred, kétfelé tálalják, a harcsa halászlét így kértük. Pont kellően sűrű és csípős, tiszta ízű, nem szólva a „háromórás” harcsáról,* és a még langyos házi kenyérről. Másodiknak is harcsát ettünk, párom panko morzsával bundázva, zsályás hagymalekvárral, tejszínes rakott krumplival, én ’tepsüsen’, a képen látható tálalásban. A házi sült krumpli friss olajban sült, otthon sem tudok jobbat.
Szívesen kóstoltunk volna mást is, pl. haltepertőt, de momentán nem haraptak a pontyok.*
A tulajdonos, Futkos Attila a környéken nőtt fel, szenvedélyes horgász (nyolc botot számoltam a ház mellé támasztva), egyben ő a séf is. Két pincérrel viszi az üzletet, kb. 40 fő tud egyidejűleg leülni. Délutánra-estére erősen ajánlott asztalt foglalni. Az árak nyaldossák ’Anyukámat’, de ilyen feeling és minőség mellett elfogadható.
Rossz hír, hogy idényjellegű, a jó hír az, hogy októbertől visszaköltöznek Nyíregyházára, és az ’Óperencián innen’ éttermet viszik.
Valamit biztosan kihagytam, de majd kérdeztek.
*Rendszeresen jön ellenőrzés, persze a halakról mindig van számla, az ellenőrök vigyorognak, ők is tudják, hogy itt nem bóti halat mérnek.