"A lélek alapjaiban az érzelmek világát fedi le, gyümölcsei a szeretet, öröm, bánat, békesség, bátorság és az érzelmek egy széles skálája, amely mind hiányzik a csak tudatosan élő ember elvekkel vagy szabályokkal irányított viselkedéséből."
Ez nem a léleknek hanem a gondolkodásnak a gyümölcsei.
Alapfeltétel, hogy legyen én-tudatod.
Egy giliszta amely él, de nem gondolkodik, nincsen én-tudata, nem képes szeretni, bátornak lenni, nevetni, bánkódni sem.
Amit Te szellemnek, léleknek hiszel, az kizárólag az agyi tevékenység megnyilvánulása.
"Honnan van a sok összeütközés, konfliktus és háborúság? Mind ennek a mesterségesen kitermelt én-tudatnak az eredménye,"
Amit te háborúságnak gondolsz, azt evolúciónak hívják.
Ha egy új növény kiszorítja a régen ott élőt, az nem a növény én-tudata miatt van (mert nincsen neki), hanem egy evolúciós folyamat. Az erősebb, az alkalmazkodóbb kiszorítja a gyengébbet.
De ugyanez történik az állatok és az emberek szintjén is.
Az egész Biblia értelmezésedet nagyon átitatja az egyházak értelmezése.
Nem a saját gondolataid jelennek meg itt, hanem azokat csapdába ejtette az egyházak értelmezése.
Te még ezt nem érzed,de ez egy kívülállónak nagyon látható.
"Ha az egyén képes felszabadítani szellemét és lelkét a hamis tudatosság korlátaiból, megszületik a világosság, és megtapasztalhatja Isten békességét és lényegét.
Ezért mondja Jézus: ha megismeritek az igazságot, az igazság szabadokká tesz titeket."
Jézus ezt egész másra értette.
Amit a zsidó papok igazságnak gondoltak, például lásd a szombat esetében, azt Jézus máshogyan értelmezte.
Így a szombat többé nem korlátokat, hanem szabadságot jelentett.