properus
2017.08.13
|
|
0 0
8027
|
Hello mindenkinek!
Eléggé haldoklik a topic, de hátha tud valaki segíteni. Nem tudom betg benéz-e még ide néha, ő biztosan tudná a tutit!
Szóval, egy ideje kínlódok egy hibaüzenettel, és a hozzá kapcsolódó problémával és évek óta nem találok rá megoldást. Menet közben minden előjel nélkül "ESP ASR system faulty" hibaüzenet érkezik, a motor pedig azonnal leáll. Halál jó buli a belváros közepén forgalomban, úgy hogy a motor indíthatatlan. Hosszú ideje idegesít ezzel a jármű, de nem igazán foglalkoztam vele, évente egyszer ha előjött, az ingerküszöbömet még nem borította fel. Mostanában viszont rövid idő alatt többször is "megtréfált", kezdem unni. Korábban, mikor leállt, mindig lekötöttem az akksit (akksikat) gondoltam "újraindítom" az elektromos rendszert, és ezt követően a motor újra indult. Most viszont már csak akkor hajlandó újra beindulni, ha ő akarja. Van hogy 15 perc, van hogy egy óra, de mindenképpen várni kell. Diagnosztika, hibakód kiolvasás semmi olyan problémát nem mutat ami direktben összefüggésbe hozható lenne a jelenséggel. Korábban kontakthibára gyanakodtam, de már szinte minden csatlakozót megtisztítottam aminek köze lehet a bajhoz. Egyébként az is zavar, hogy a hibaüzenet műszaki tartalma szerintem nem kellene, hogy motorleállítással járjon. El is felejtettem, 2.2 HDI 2003 a gép. Ettől eltekintve kifogástalan a jármű, 250.000 km futás után is hibamentes. (már a leírtaktól eltekintve!) Volt olyan szerelő aki szerint az ABS vezérlő a hiba fennállásakor nem kommunikál a központi egységgel, volt olyan, aki a gyújtáskapcsolót cserélné újra. Egyébként teljes a sötétség. Valaki tapasztalt már esetleg hasonlót, vagy van valamilyen ötlete?
properus |
|