Szerintem valami ívgyújtási, beállítási gond lehet nálad. Nekem is Jasic MIG 200-as fogyósom van, de semmi gondot nem okoz a változó sebességű huzaltolás. Olyannyira, hogy amikor megvettem, csak véletlenül fedeztem fel ezt a funkcióját. Azt sem hegesztés közben, hanem amikor ki akartam méregetni a különböző amper beállításokhoz tartozó huzaltolást. Komolyabb gépeken ez a megoldás nagyon gyakori. Én nagyon szépen tudok vele pontozgatni.
De ha belegondolunk, akkor sem nagyon áll meg az elmélet, miszerint ez okozná a nehézséget. Mert ha nem gyújt rendesen az ív, akkor minek tolná jobban a huzalt? A huzal akkor jöjjön, amikor van már ív. Pontosan a lassú indítás miatt lehet vele szépen kezdeni, mert nem löki csak a vakvilágba a huzalt ha kell, ha nem.
Szerintem az árammal próbálkozz, mert az sem természetes, hogy a pontozások közben a meleg cucc néha beég. Én gyanítom, hogy ott a gyújtás szarakodik. Nálam nagyon ritkán ég be az áramátadó. Ha éppen mégis bepukkan, az is csak annyira, hogy 1-2 mp múlva már ki is tudja tolni minden külső beavatkozás nélkül. Alunál fordul elő gyakrabban a beégés.