_KGR_
2017.08.07
|
|
0 0
2737
|
Sziasztok!
EPS falazatú házam van és szeretnék érdeklődni, hogy ki, hogyan oldotta meg a konyhaszekrény rögzítését a falra?
Jelenleg ott tartok, hogy befúrtam 10-es lyukakat a betonmagba. A lyukak körül 5*5 cm-es lyukakat vágtam a gipszkartonba és eltávolítottam a belső hőszigetelést. Az első ötletem az volt, hogy pozdorja/fa pogácsákat helyezek el a légüres részre, hogy rendesen meg tudjam húzni a csavarokat anélkül, hogy a gipszkartont beroppantanám, de kipróbálva nem tetszett a végeredmény, mert akármennyire is húztam meg a csavarokat, függőlegesen tapasztaltam pár mm elmozdulást terhelésre (van egy kis hajlása a 8-as csavarnak ilyen hosszba). Most az jutott az eszembe, hogy ezekbe az 5*5-ös és 8cm mély lyukakba ytong falazóelemet helyezek el csemperagasztóval, majd kívülről síkba húzom szintén csemperagasztóval a gipszkartonnal egy vonalba. Ezeken keresztül vezetném át a 8-as csavarokat, amik tartják majd a konyhát (betonmagban 8cm mélyen befúrva, dűbelezve. Szerintetek ez mennyire fog biztos tartást adni? |
|