Sz.. Zoltán Creative Commons License 2017.07.23 0 0 8323

Kedves Mariann0126!

Kezdem ott, hogy az Avra teljesen rendben van. Mint Vendég tisztaság fogadott és egész héten 1 rovarral találkoztam csak, erkélyre tévedt darázzsal ami a 2 EUROs felülmúlhatatlan negyed Görög dinnyémet ette volna ha hagyom. Még szúnyoggal se találkoztam az apartmanban. Másrészről nagy pozitívum volt, hogy az apartmannak van egy olyan erkélye ami kb. 5-8 fokos szögben oldalról a tengerre néz. A 12-es szoba. Az agyonhypeolt Virozi puccossabb és újabb apartman, de az se néz frontból a tengerre és kiesőbb helyen van, bár sekélyebb parthoz közelebb és csendesebb. Nekem az egymás mellett lévő House of Kostas és Katerina lenne legközelebb optimális tengerre néző szállás. Ettem egyet a Lauer Grill gyrosából és olyan volt mintha egy pösti giroszos termékét fogyasztottam volna, semmi extra. Az Avrás viszont szerintem The Best in Sarti. Négyszer ettünk és jelenleg 3 EURO az ára pitában, de tényleg megéri mert a legjobb állagú és legízletesebb amit valaha is ettem. Itt egy tegnap készült kép róla: 

Avra Gyros 2017.07.22

Azért is szimpibb az Avra, mint a Lauer mert nem érződik, hogy a pénzedre hajtanának nem magyarok, mégis tudják mi kell nekünk. Az utolsó gyrosnál azt mondták nekem magyarul "köszönjük". Egy másik elhallgatott igazság, hogy a Sartis tenger sosem melegebb mint a Balaton, valahol láttam egy hiteles infót: 20-25 fok nyáron a víz amit csak megerősíteni tudok. Mindig hidegrázós elsőre, de meg lehet szokni hamar és nagyon tiszta a víz és változatosan hullámzik, gyönyörű zöldeskék. Talán ha nagy ritkán 35-40 fok körül lenne a levegő hőmérséklete akkor éreznénk melegnek a tengervizet. Tegnap Sartiban 30 fok volt amikor eljöttünk, a Macedon-Görög határnál meg 38 (!!!), valszeg a tenger is hűti a levegőt Sartiban. Autót csak drágán tudtam bérelni (MasterCar az ófaluban könnyen megtalálható), 70 EUR elég sok volt, de nekem megérte mert elvezettem a Sithonia nyugati oldalára Torinba és útközben lélegzetelállító helyeken álltunk meg (busszal ilyen nincs) és a narancspartra is elmentünk kötöttségek nélkül, ami szerintem kihagyhatatlan a gömbölyű sziklák miatt, bár itt volt pár tengeri sün is, Sartiban sehol nem láttam. A sünök úgy láttam csak sziklákon vannak. 77 km volt az egész autókázásom ami szinte nulla benzin volt. Tetszik Sarti, de drágább mint a Balaton kajálás szempontjából, még a "Super Market"-ek is, de a táj és a víz sokkal szebb mint itthon. Mit mondjak még ami fontos? Az Avraban zuhanytálca nincs, de a WCben lehet zuhanyozni, elsőre fura volt, de nem vészes. A WC papírt, tampont nem szabad lehúzni a klotyón bár tudtommal a legtöbb apartmanban is így van. A tűzhely jól melegít, nagyon gyorsan főztem makarónit és levest rajta. Étkészlet van bőségesen az apartmanban (kanál, villa, kenőkés, tányérok, poharak, csészék, 2 fémedény, tésztaszürő) nem is kellett volna vinnem semmit etéren. Gondolom a többi szoba is így van felszerelve. Semmiben nem éreztem hiányt. Akinek Jakuzzi kell tengerpart mellett az persze máshol szálljon meg.

Előzmény: Boarhunter (8298)