Csimpolya Creative Commons License 2017.07.19 0 0 1198

Talán kicsit furcsa, ha erről írok, de számomra meglepetés volt, hogy felfedeztem egy árnyékos, kellemes sétahelyet. igaz, ez Piliscsabán van, és egy véletlen folytán találtam meg. egy barátnőmnek valami ügyes-bajos dolga volt arrafelé, elkísértem, és miután nem volt kedvem holmi szűk, levegőtlen folyosókon várakozni, az ő beleegyezésével elmentem kicsit körülnézni. Akkor találtam rá a Szent László király útra, ami mindkét oldalról vadgesztenyefákkal határolt, tehát árnyékos. Kevés az autóforgalom, nyugodtan sétálhattam akár az út közepén. 

Azon kissé csodálkoztam, hogy egy Klotildliget feliratú táblát találtam. Ha egy harminc négyzetméteres és háromfás terület már liget, akkor nekem téves fogalmaim vannak erről. Ott láttam a Klotild nevű főhercegnő mellszobrát, fura mód kicsit arrébb Rákóczi Ferencét is. A kettő együtt kissé furcsán hatott rám. Könnyen lehet, hogy ez fölösleges akadékoskodás, hiszen igazán jól töltöttem el ezt a félórát. Kár, hogy nem sokszor járok arrafelé. Viszont lehet, hogy így megmarad az első benyomás szépsége.