GYMNOMAN Creative Commons License 2017.07.13 0 0 24780

Nagyon sajnálom, hogy kiszálltál a "buliból"! Én "friss" nyugdíjasként egy-két éve kezdtem el a kaktuszok mellett a citrusokkal szemezgetni. A sárga irigység faktor tőlem sem idegen, mint minden valamire való gyűjtőtől, de az ezer éves kaktuszgyűjtői múltam megtanított kezelni a dolgot. A kaktuszoknál azok a legkedvesebbek, melyeket én vetettem, és neveltem fel, - itt a citrusoknál a dugványozás, oltás adja meg az ehhez hasonló érzést. Ezért próbálkozok nemes hajtások, ágacskák beszerzésével, ami számomra egyenlőre nem olyan egyszerű az ismeretség híján. Azért biztató, amit írtál, hogy citrusgyűjtőknél is van rá esély, nem beszélve arról, hogy egy-egy ritkább fajta beszerzése anyagilag sem elhanyagolható terhet jelenthet. Másik oldalról: a fák alakítása metszéssel jár, ami egy jó adag felesleges nemes szaporítóanyagot jelenthet. Kár lenne kidobni! Miért ne örvendeztessünk meg vele más gyűjtőtársakat? Remélem, találok hasonlóan gondolkodókat itt is!
Neked kívánok további eredményes kertészkedést! Bár elnézve a fotón a kezedben lévő datolyaszilvákat,  nincs kétségem a sikerességedben.

Előzmény: jozsefhorvath (24771)