Kiröhögtek a rendörségen.
Néhány éve, 2 nappal Karácsony elött, este a feleségem meg én a kisfödalattival mentünk a Vörömarthy térröl a Hösök tere felé.
Az Operánál száltunk le. Egy 6 tagú fiatalokból álló - jól öltött - társaság állt az ajtóban. Nem beszltek. Külsöre úgy néztek ki, hogy olasz fiatalok, mennek az Operába.
Kinyílt az ajtó, de a fiatalok nem mozdultak. Furakodnunk kellett. Mi leszálltunk, ök maradtak. Otthon derült ki, hogy a nejem pénztárcája eltünt. Készpénz, kerditkártyák.
Szerencsére azonnal lemondtam telefonon a kártyákat, mert a februári számlán $4,000-os vásárlás volt (Január 4-én) valami Vough Gyémántháznál.
Mindjárt este berohantunk a rendörségre, ahol rendkívül kedvesen fogadott az ügyeletes. Felvette a jegyzökönyvet, s nagyot nevetett amikor "fiatal olasz túristáknak" néztük a fiatalok csoportját.
Persze semmi nem történt, a kártya cég elismerte a lemondás dátumát, igy nem a mi felelöségünk a kár, viszont 2 évre rá(!) kaptam egy rövidke levelet a rendörségtöl, hogy a "nyomozást befejezték".
Itt a vége....