Egy bejegyzésben válaszolok mindenre ha nincs ellenetekre :-)
Kb egy másfél hónapja lettek permetezve csak mospilannal. Egy hónapja is lettek permetezve, akkor mospilan és flumite 200 kombóval mert tetvek is voltak egy pár növényen. Ekkor már kezdtek foltosan kifehéredni a levelek és telis tele voltak kis alig kivehető vöröses ízeltlábúakkal. Jók a szemeim de nem látom hány lábuk van. A netes keresgélés során a levelek elváltozása is az atkás károkozást támasztotta alá és mivel a mospilan nem vitte le őket csak atka lehet gondolom én.
Kb 2-3 hete nissorunnal is lettek permetezve, gondoltam ha valami más szerrel próbálkozom akkor az leviszi a maradékot. Ekkora már lényegesen kevesebb volt. Mivel azonban még mindig volt, gondoltam még egyszer nekiesek a flumittal, és koncentráltabb 5ml/5 literrel lefújtam a növényeket. Ez volt 3 napja. A permetezés másnapján, tüzetesen vizsgáltam a leveleket és hihetetlen mód, ott szaladgáltak a kis rohadékok, fittyet hányva a levelekre száradt méregre...
Tehát összegezve 6 hete mospillan, 4 hete mospillan/flumite, 2 hete nissorunn, és pár napja megint flumite.
Van otthon mikroszkóp tehát megnézem hány lábuk van a dögöknek, illetve ha tudok akkor készítek képet is bár a méretükből adódóan ez nem biztos hogy könnyű lesz.
Kb így néznek ki.
https://www.ces.ncsu.edu/depts/ent/notes/O&T/trees/ort077e/img_sorm.htm
Most azon agyalok hogy szappanos, neem olajos vízzel manuálisan lemosom az összes levelét és törzsét az összes fának amire rámegy egy nap de kezdek kicsit aggódni, hogy semmi sem viszi le teljesen.