újvári(54) Creative Commons License 2017.07.03 0 0 1298

No, még valamit, elnézést: most egy kissé csapongok és ez inkább sci-fi:

Tegyük fel, hogy egy fekete lyuk irányába zuhanunk. Azt olvastam, hogy a fekete lyuk közelében olyan írtózatos erők hatnak, melyek különböző erősséggel vonzzák testünk atomjait (árapály jelenség), így hát szétszaggatnak minden testet. De az időről megint senki nem mond semmit. Ha egy fekete lyukba zujannánk, akkor az idő fokozatosan lasulna. Ezt a lassulást csak a külső megfigyelő érezné lassulásnak, az, aki zuhan a fekete lyukba, az inkább úgy látná, hogy az idő egyre gyorsabban telik. Tehát az árapály jelenséget sem éreznénk, mert ez "eloszlana". Mert az erő az tömeg szorozva gyorsulásváltozással. De ha az idő kicsi (a lyuktól messzi nézőpontból tekintve) lenne, egyre kisebb, amit mi ugyanolyannak érzékelnénk, akkor viszont azt az erőt, ami minket szét akarna szaggatni, szintén kisebbnek ézékelnénk. Erre mondtam, hogy az erő eloszlana. Viszont ha kitekintenénk a Világürbe egy teleszkóppal, akkor látnánk valami olyasmit, hogy a csillagok mihozzánk viszonyítva bizonyos irányba rohannak. Egyre gyorsabb tempóban látnánk a Világegyetem jövőbeli történéseit. Nem lehetséges az, hogy ez az egész Hubble-dolog, az csak egy délibáb, egy látszat, mely abból következik, hogy a Naprendszer egy fekete lyuk irányába halad?

Előzmény: újvári(54) (1296)