Jól van srácok. Elnézést, ha én is ingerültebb vagyok, de elég nyűgös a kocsi mióta meg van és éjszakás is voltam tegnap. Nem az én világom az autók világa, 48 évesen ez a második kocsim és előtte is egy corsa volt amit a 24. évében cseréltem erre. Szal nem is az a autó cserélgetős fajta vagyok. Ez egy teljesen új világ nekem és csak szeretném jobban megismerni. Ezért is kérdezek. És tényleg nagyon hálás vagyok, ha normálisan segít valaki és kommunikál. :)
Na szóval a sebességgel nincs gond. Nem vagyok száguldozós fajta :) Autópályán meg évente 2x fordulok meg Szeged-Pest viszonylatban. A gumi az autós ismerőseim szerint teljesen jó állapotban van. Az elcsúfításnál a felnire gondolsz, ha jól értem. Így használta elvileg az előző tulaj, de csak onnan tudom mert a kereskedő akitől vettem ezt mondta. Nem sokat használjuk a kocsit. Évi jó 5000km ment a corsába is. Ezzel is hasonló lesz. Télen keveset megy, inkább a garázsban áll. Ha nagyon havas az idő, akkor nem megyek vele. Nem kell a munkához, így ha nagyon kellene menni valahova, át lehet szervezni az időpontot, ha gáz az időjárás. Ha aztán mégis elő kell venni, mégse nyárival menjek. A corsán is mindig 4 évszakos volt és nem volt vele bajom, szóval itt is az lesz. Kiszolgál évekig.
Na és a gumi méret. Így ezzel a kerék kerülettel pont annyit mutat a kilométer óra mint amivel valóban megy a kocsi. Az 55-ös gumival kb 107km/h-nál mennék 100-al. Ez így gond? Vagy hol mutatkozik a zsebbe nyúlós rész? A gurulási érzésről nem tudok mit mondani. A corsa után olyan a feelingje, mintha csak úgy suhanna :) A kereket is valóban le tudom venni hiszen ott az emelő meg a szerszám defekt esetére, de reggel eszembe sem jutott a műszak után illetve még sosem volt defektem és hát így kiesett a fejemből a lehetőség. Bár lentebb sebike írta, hogy másik meretüt nem lehet felrakni így nem biztos, hogy szükséges megnéznem.
A gumit meg igen, le akarom cserélni az év végére. Remélem, hogy lesz keret a gyári méretű gumikra, bár akkor meg a sebességet nem fogja pontosan mutatni, de hát a legtöbb kocsi ilyen amiket cégnél vittem korábban.
sebike:
A lentiek alapján gondoltam már, hogy nem gyári felni, de remélem, hogy azért rendben van :) A kupakot már én raktam bele mert Nissan kupakok voltak benne...