Nagy pirospont a Múzeumok éjszakája pécsi szervezőinek :-)
Sok-sok színvonalas program, 1000 azaz Egyezer !!!! fontos komplex belépővel. (Megnéztem, tavaly 2500 Ft volt. Tulajdonképpen az sem irtó sok, de ha egy család megy, akkor azért már a 2 felnőtt, 2 gyerek 7500-ra jött ki, - ami errefelé azért elég húzós.... Nagyon jó húzás volt ez a barátságos ár.
És a pécsiek éltek is a lehetőséggel, mert mindenhol sok-sok ember volt. Pontosabban azokról a helyekről tudom ezt mondani, ahol mi is megfordultunk :-) Mert csak a töredék helyszínre jutottunk el. Sok helyen volt kreatívkodós gyerek-program is, ezek is tele voltak.
Megnéztük az egyiptomi kiállítást, ami két helyszínen volt, - mondjuk ezt nem igazán értem, miért nem tudtak olyan helyet keresni, ahol egyben be lehet mutatni? Anno a Leonardo kiállításnál sem tartottam szerencsésnek a két helyszínt.
Aztán - több év után ismét - megnéztük az örök pécsi "kötelezőket": a Káptalan utcában lévő Zsolnay-t, - itt beültünk csempét festeni, de marha meleg volt, és nekem hamar elfogyott a türelmem, amikor nem bírtam a vonalon belül maradni :-) -, a Vasarely-t, és a Csontváry-t. És ismét megállapítottam, hogy Csontváry valami zseniális, nem véletlen,hogy Lázár mindent bevet, hogy lenyúlja :-( Olyan gyönyörű, világító színeket használ, hogy az valami fantasztikus! És nagyon-nagyon jól voltak megvilágítva a képei, egyszerűen tökéletes volt.