grinn Creative Commons License 2017.06.23 0 0 3439

Üdv,
Remélem jó helyen kérdezek tisztelettel a topic népétől.
Szép naaagy telket vettem, gondoltam építek rá kis házikót (nettó kb 90nm) 4 éven belül és akkó nincs illeték, csak hogy az illetékmentességhez a telek nagysága miatt 150nm hasznos alapterületű épület köll, különben súlyos illeték állambácsinak.
Azt kérdezném köszönettel, hogy ha 60 nm teraszt építek a házhoz kapcsolódóan, akkor mentesülök az illetékfizetéstől?
Merthogy ezt olvastam ezen a linken (http://www.terc.hu/tudastar/julius-1-tol-ismet-megvaltoztak-a-300m2-alatti-uj-lakoepulet-epitesi-szabalyai) :"a nettó alapterületbe csak a helyiség vagy épületszerkezettel részben vagy egészben közrefogott tér vízszintes vetületben számított területét számíthatjuk bele [ezért pl. a határolófalakkal részben határolt loggia vagy terasz területe is beleszámít]."
Ha úgy van ahogy gondolom, milyen legyen ez a terasz, hogy biztosan megfeleljen ebből a szempontból, pl. fedett nem kell hogy legyen, legalább is nem teljesen akarnám, és lehet hogy csak térköveznék, tehát a ház alaptestéhez ezáltal nem kapcsolódna a terasz. Ha faborítású teraszt csinálnék az is oké lenne? Egyáltalán van valami, amire figyelnem kell ebben az esetben?