nothingam
2017.06.21
|
|
0 0
24889
|
Én 50-50% Pilsner és Búza maláta alapsört szoktam csinálni neki, 1.050 SG körüli OG-vel. IBU-t kb 14-20 közé lövöm be és csak keserítésre használok komlót (tehát csak 60 perces komlóm van). Élesztőnek US-05. Egylépcsősen máslok, 67°C-n.
Megy az erjesztőbe 18-20°C környékére. Kb. 1 hét múlva, vagy amikor már látványosan csökkent az aktivitás, akkor rakom bele a meggyet. Én fagyasztott meggyet szoktam venni a Lidl-be, arra fejtem rá a sört (a meggy fagyos). 20L-re 2.5kg az a mennyiség ami nekem bejött, de szerintem a több jobb :) Meggyesen hagyom még állni legalább 1 hétig, de a meggy miatt szerintem fontos, hogy stabil gravity pontig.
Ezen kívül én a végén cold crashelem és zselatinozom, hogy tisztább legyen.
Remélem segítettem. |
Előzmény: Srobesz24 (24887)
|
|