Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2017.06.21 0 0 8558

"Teleki miután szembesült vele, politikája csődöt mondott, Anglia segítségében bízni éveken át utópia volt és a német oldal a kényszerpálya: öngyilkos lett."

Ezzel szemben állnak az adatok és az érdekek:

http://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/historia/82-01/ch03.html

"Az ágyon dulakodás nyoma. A fiókok kihúzva, felforgatva, a szekrényajtók kinyitva, a padlón véres papírlapok szétszórva."

„A kegyelmes úr hajnali három óra tájban jött haza. Feküdjön le – mondta –, már elég sokáig várt, késő van. Csak egy pohár tejet kérek...

Ha jön valaki, én majd kinyitom az ajtót... 

A kapuban csengettek! 

A kegyelmes úr az első emeletről kinyitotta a kapuajtót... én majd ki is engedem a vendégemet... 

Az ajtóból még azt láttam, hogy egy német katonatiszt jött fel a lépcsőn. 

– Akkor a kegyelmes úr kívánságára szobámba mentem, ami az első emelet végében volt."

Közben odajött hozzánk Sombor-Schweinitzer:

– Megtiltok minden kérdezősködést az inastól – mondotta. Mindnyájunkat átirányítottak egy szomszédos szobába.

Pusztaszerinek megtiltották a fényképezést. 

Ott gyülekeztek továbbá a képviselőház elnöke, a kultusz államtitkár: Tárczay Felicides Román és több magasállású...

állítólag minisztertanács készült."

"Oka sem volt az öngyilkosságnak.

A Tanácsban végeredményben csak Teleki akarata valósult meg. Werthtel is meg tudott egyezni. Ismerte a londoni táviratot, de az angol követ bizalmas közlését szintén.

Tudta, hogy a németek átvonulnak az országon.

Éjjel gyónt, reggel áldozni készült, meglátogatta beteg feleségét, s kizárt dolog, hogy magára hagyta volna.

A grafológus az írás alapján határozottan állítja, hogy nem lett öngyilkos, valami másra készült, levelét ezért nem dátumozta meg.

Megöletése viszont sokak érdekében állt, s ez még akkor is így van, ha - ez a legvalószínűbb - nem a németek ölték meg."

Dr. Bakos Batu

http://www.magtudin.org/Magyarorszag%20bemutatkozik.htm 

Előzmény: Mantis Screamer (8557)