DigitXT Creative Commons License 2017.06.20 0 1 13618

Csak érdekességképpen. Múlt héten voltam lent Balatonon egy napra: 1 óra 46 perc kellett volna az útvonalterv szerint, de leértem 1:40 alatt, hazafelé meg 1:36 alatt, szóval látszik, hogy jobbára betartottam a közlekedési szabályokat (Székesfehérvár felé kerültem Budaörsi indulással és érkezéssel). Szóval, se nem mentem nagyon gyorsan, se nem mentem nagyon lassan. Amiért ez érdekes, hogy így rekord alacsony lett a fogyasztásom: 3.7L/100 km

Nem gondoltam volna, hogy a Madison ilyet is tud, hiszen mindenki elmondta már iszákos dögnek (ami persze igaz is, ha nagyon húzod neki).:-D Korábban az országúti rekordom 4.1-4.2L volt, igaz, nem ennyire szabályosan, ráadásul rövidebb távon mérve, esetlegesen nagyobb mérési hibával terhelve (100 km-en szándékosan "tesztelve" a különböző variók fogyasztásra gyakorolt hatását).

És az még az érdekes, hogy tette mindezt a 14 grammos (!) Dr. Pulley görgőkkel a gyári varióban, Malossi kontrasztrugóval. Amivel ha nyelezem, akkor azért elég szépen "lépeget" (0-60: 3.8 mp), tehát úgy néz ki, hogy erre is, arra is egész jó beállítás. Jó, hát a J.Costa mellett volt az a 0-60 3.2 mp is, való igaz, de ahhoz már kellett a jóval erősebb Polini kontrasztrugó is. Az meg rontja a fogyasztást, ha nagyon súrlódik a szíj.:-) Szóval el lehet játszani, hogy kinek mi a fontos. Amúgy a Multivarban a gyári 17.8 grammos görgőkkel és a Polini rugóval szintén megvolt a 3.2, és azzal "fent" is ment, mint a mérgezett egér (0-100: 8.6 mp), ellenben a  J.Costa fent inkább volt már takarékos, mint virgonc (0-100: 9.6 mp).