SweetPeaShine Creative Commons License 2017.06.19 0 0 3044

Kedves Fórumtársak!

Az alábbi problémával kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.

Adott egy 2001-es 1,6-os AUDI A4 B6. Azt tapasztalom mostanában, hogy az autó menet közben, folyamatos gázadásnál 2500 és 3000-es fordulat között egyenletes sebességnél megtorpan, mintha kihagyna a motor, vagy a henger.

Amit tudni kell, hogy volt már szerelőnél 3 hete, és az összes gyertyát kicseréltettem BOSCH gyertyára, meg a szerelő még annyit mondott, hogy az egyik csatlakozó a gyertyáknál el volt teljesen oxidálódva. Azt ki is cserélte a szerelő, meg hibakód olvasás is volt, mert a motor check lámpa is világított már amikor elvittem az autót a szerelőhöz. A hibakód kiolvasása azt jelezte, hogy hengersor elégtelen működés. A gyertyák cseréje, és a csatlakozó cseréje után a szerelő utamra engedett. Viszont a hiba nem szűnt meg. Olyat is csinál az autó reggel hidegen, hogy elindulok otthonról, 2-esbe felváltok, és miután felengedem a kuplungot és gázt adok csak torpan az autó, vissza 1-esbe gáz, és utána ha váltok akkor már nem csinálja. Még tünet, de ez már régóta megvan, hogy a fordulat ingadozik. Példa: Pesten araszolok a lámpáknál, és amikor mondjuk jön a piros, üresbe teszem és gurulok, ekkor a fordulat ahogy esik vissza, akkor visszaesik teljen 700-ig, utána meg 1400-ig felkapja, majd beáll 900-ra, ahol lennie kellene, de lehet, hogy elsőre nem áll be, akkor többször is felkapja a fordulatot az autó.

Valakinek valami ötlet? A torpanás lehet üzemanyag ellátó rendszer eltömődés miatt, vagy elektromos probléma van a háttérben? A múltkori szerelés (gyertya meg csatlakozócsere) óta a motor check lámpa nem villant fel, és nem is érzem olyan gyengének az autót mint akkor. Szerintem ott a csatlakozó miatt tényleg nem ment egy henger.

A válaszaitokat/segítségeteket előre is köszönöm!