ábmrus Creative Commons License 2017.06.18 0 0 1125

Egyébiránt a pofádra vigyázz, le ne szakadjon.

Kis kert öntözés, szikla robbantás, kőtörmelék talicskázás után betértem a rovatomhoz.

Köszönöm neked a helyes irány meghatározását, tehát a mi galaxisunk Orion karján "utazik" a naprendszerünkön  belül, a galaxisunk középpontjához viszonyított körpályán a Lant csillagképünk felé haladva.

A saját galaxisunknak a vonulási útja jelenleg a Serleg és az Oroszlán közötti térrész  felé mutat, valamelyest a Szűz csillagkép is errefelé helyezkedik el. Ezek szerint a Vízöntő és a Halak csillagképek közötti tér irányából jövünk több mint 600 km/sec sebességgel. Én még - ha jól emlékszem - 436 km/sec sebességről tudtam, idő közben pontosítás történhetett.

Nos, a fentiek szerint meghatározható irányokban készült korai és a jelenlegi felvételek gondos összevetése - véleményem szerint - hozhat még meglepő eredményeket.

/Tudom, illetve tudtam, hogy az Orionról nem neveztek el galaxist, nem is értem hogyan írhattam ilyen zöldséget, röstellem. Abban az irányban, ha jól emlékszem csak valami csillagközi köd látható. Kamaszkoromban saját készítésű távcsövön nézegettem is azt, de még az Androméda galaxis is látható volt, csak igen halványan, a csillagok enyhén szivárványosak voltak a szimpla lencséim miatt./ 

Üdv. 

Előzmény: Elminster Aumar (1095)