Szia. Az a megoldás, hogy meg kell emelni az autót, első kereket le kell venni, a műanyag doblemez betétet ki kell venni. Csak patentok tartják, amiknek a közepét be kell nyomni, utána meg az egészet ki kell húzni. Amikor kijött a betét, akkor fogsz látni a küszöb végénél műanyag, kör alakú betétet. Nálam szemmel lehetett látni, hogy gond van vele, mozgott is egy kicsit és ott folyt be a víz. Ezt a betétet ki kell venni, meg kell tisztítani a portól, valamint a lyuk környékét is portalanítani kell. A betétet nyomd körbe valamilyen tömítőanyaggal, de NE sziloplaszttal, mert az ecetsavas. Én karosszéria tömítőt használtam. A betétet vissza kell nyomni a helyére, a kijött felesleges tömítőanyagot szépen körben el kell húzni és kész is. Doblemezbetét vissza, patentek vissza, kerék fel és kész. Nem csak a küszöb végénél fogsz látni ilyen betéteket látni, hanem feljebb is, ha gyanúsak, akkor azokat is tömítsd le.
Ha van lehetőséged, akkor kompresszorral amennyire lehetséges, szárítsd ki a küszöböt és kezeld vagy kezeltesd le valamilyen üregvédővel. Ha ezzel kész vagy, akkor jön az utastér szárítás. Én kivettem mindent amit lehetett és kb. egy hétig szőnyegek nélkül jártam. Középen és a vezető, valamint az anyósoldalon nem lehetett a vastag, csillapító szőnyeget kivenni, ahol vizes volt, oda száraz rongyokat tömtem be és cserélgettem, mert csak így lehetett a vizet kiszedni belőlük. Felül van egy vastag gumi-műanyag keverék, ami miatt a víz nem tud kipárologni, ezért kell rongyokkal kiszedni a vizet. Remélem tudtam segíteni, jó munkát hozzá. :)