ábmrus Creative Commons License 2017.06.17 0 0 1060

Köszönöm a tanulásra biztató szavaitokat, én 74. életévemet taposom, nem kívánok meglévő diplomámhoz újabbat szerezni, van elég dolgom a házkörül.

Csak arra számítottam, hogy saját gondolatokat tudok kicsiholni erre hajlamos érdeklődő természetű rovattársakból. 

Csak példaként egy konkrét helyzetet ismertetnék, amely merev hozzá állásotokat talán enyhítheti.

Tehát: az köztudomású, hogy a tenger bizonyos mélysége alatt teljes a sötétség, /persze cinikus rovattárs rögtön azt válaszolja a fejemben is ez van-:)/. Folytatom, bizonyos algák, medúzák ebben a tengermélyi térségben egy meghatározott méretű gömb térségében észlelhetik egymás fényét, Azon túli térrészről már nem érzékelik a többiek fényjeleit. Ezek az algák úgy vélhetik, hogy a világuk akkora amekkora a még belátható térség. 

A példa primitív, de remélem közérthető. Állításom szerint akármilyen ritka a világűr anyagtartalma egy bizonyos távon túlra nem juthat a fény. Akit a felvetésem túlságosan felizgat az ne látogassa a rovatot, sértő megjegyzések pedig engem nem érintenek, mindenki saját kisszerűségét mutatja be ezekkel.

Üdv. mind annyiótoknak!