Tegnap sikerült megnéznem a Wonder Woman mozifilmet. Még mindig a hatása alatt vagyok, most is peregnek a szemem előtt a részletei.
Nagyon jó film, nagyszerű alkotás; Gal Gadot nagyot alakított, s persze a többi szereplő is.
És helyesbítem is az előző hozzászólásomban leírtat, mert egyáltalán nem volt elcsépelt, klisészerű a világháborús helyszín, hiszen új nézőpontba helyezte az, hogy a németek is áldozatok voltak: Árész irányította őket.
Bátran ajánlom tehát mindenkinek, hogy nézze meg ezt a filmet, ha van kedve s ideje.
Bár az elején voltak számomra gügyének tűnő jelenetek (pl. Steve miért habogott és titkolózott a politikusok és katonatisztek tárgyalásán, hogy Diana a titkárnője meg a WC-t keresi, stb. ahelyett, hogy megmondta volna, hogy ő egy másik ország hercegnője, tehát pofát befogni és kellő alázattal odafigyelni rá? Illetve tartottam attól, hogy a kis különítményük tagjai valami teljesen tökkelütött figurák lesznek, akik egész idő alatt idióta, vagy a nőket kifigurázó humorizálásba fullasztják a filmet, de szerencsére nem így lett: látszott, hogy ők is a háború áldozatai, akik a saját démonaikkal küzdenek.), de egyáltalán nem ez volt a jellemző a filmre, mert látványos, akciódús és kellően romantikus képsorokban bővelkedett.
A legizgalmasabb persze a vége felé volt, mikor a katonai bázison harcoltak a német egységek és a főgonosz ellen. Nemcsak magáért a harci jelenetekért, hanem mert jó volt látni, hogy van valaki, aki elszántan és odaadóan küzd ezért a szerencsétlen, nyomorult és szánalmas emberiségért, és ez a valaki természetesen Wonder Woman.
De egyébként is, jó, hogy van mondanivalója a filmnek, mégpedig hogy az emberben jó és rossz lakozik, és lehetőleg győzzük le az utóbbit és legyünk másokkal könyörületesek. Bárcsak meg is fogadná és eszerint élne az emberiség.
Egyszóval nagy film, az biztos (de sikerült kibírnom WC-re menés nélkül azzal az egyszerű módszerrel, hogy a végére hagytam a kólaivást :-) ), megnézném többször is.
Állítólag lesz 2. rész is, amiben Wonder Woman Amerikában tűnik majd fel - hol máshol is? Pedig de jó lenne, ha egyszer Magyarországra is eljönne - szerintem vissza se engednénk őt. :-)