zimber Creative Commons License 1998.12.12 0 0 77
Kedves Asztaltársak!

Itt kuksoltam, hogy azok is hozakodjanak elő saját tényeikkel, kik a topic alján nekem kiáltoztak evégett.

ARTHUR, adamix, harijo, Pirítós, dekóder gyerünk!!???????
Speaker is próbálkozzon némi tényszerűséggel, mert egyelőre úgy copyzza a Magyar Utas "JÖVŐKÉPÉT" (a la Orban), mint ahogy Vlagyimir (az Iljics) csempészte az Iszkrát - tele JÖVŐKÉPEKKEL már akkor is!

(1) Egyelőre semmi érdemleges cáfolatát nem hallottam azon kijelentésemnek, hogy a gazdasági szektort jelenleg az olcsó magyar bérmunkát használó multik uralják.

(2) Az egyoldalú, zárt kommunikációst modell meghonosítását támasztja alá a kormánynak azon törekvései is, hogy a sajtóban állami többségű banki pénzeken kíván pozíciókat szerezni.

A Simicska vs. Eörsi ügyben tett APEH feljelentés is példázza, hogy a a kormányzati erők elhanyagolhatónak tartják, hogy a NYILVÁNOSSÁG előtt tisztázzák magukat.

(3) Kérném úgyszintén kik meg vannak győzödve, hogy a kormány megteremtette a közélet tisztaságát és szétválasztotta a politikai és gazdasági hatalmat, SZÓLALJANAK MEG!

(4) A korábbiakhoz képest Magyarország miniszterelnöke odáig is elmerészkedett, hogy kijelentette Parlamentje az ellenzék nélkül is működik. Majd mikor ezt másnapra alkotmányjogászok cáfolták, párttársai éles kirohanásokat intézetek a "FELESLEGES" ellenzék ellen...
(Felelős kormányzatban példátlan a dolgok ilyeténképpen napról-napra fejtetőre állítása - olyan napi szlogenekkel tetézve melyek hangneme a hírhedt Kommunista Kiáltvánnyal vetekszik)

(5) Arra hogy Európa egyre egységesebb lesz csupán egy apró példa az ECU összeurópai bevezetése és a valutaárfolyamok fixre állítása.

Amennyiben a nemzetállamok letűnését próbáljátok illusztrálni, ne Nagy-Britanniával, Franciaországgal, vagy még csak Németországgal is érveljetek. Nyilvánvaló, hogy a lebomlás nem ezen legjelentősebb országokban megy végbe ELŐSZŐR. Gondolkodjatok a Benelux országokra, Skandináviára vagy a kisebb mediterrán országokbra, s nyilvánvalóvá válik majd számotokra is, hogy ilyen szinteken a nemzetállamok kora letűnt.
És ez nem elsősorban a NYELVben nyilvánul meg.
Nem.
Hanem a GAZDASÁGBAN.
Munkaerővándorlás, a termékek közös piaca, ingatlanszerzések kesztül-kasul Európában - ezek a lényeges folyamatok...

S ebbe ma nagyon kevesen gondolnak bele Magyarországon....