Kedves fórumozók! Remélem tudtok pár jó tanácsot adni a problémámra.Idén márciusban szert tettem egy 2002 tizedik havi Peugeot 307 sw 2000 HDI 110 paci. Renault-ot akartam,De megtetszett ez a járgány a kereskedésben,kipróbáltam,átnéztem,és ott hagytam cserébe szeretett kis Cliomat.Nem is volt semmi gond,bár nehezen találtam meg az ülés pozíciótde végül minden rendben volt,hamar megszoktam,épp kezdtem volna élvezni,mikor is a következőket tapasztaltam.Hidegen elindulás,óvatos bemelegítés után nagyon szépen megy,húz is,még hallható a turbó halk süvítése is.Aztán egyszer csak megszűnik az energia,elmegy a lendület,átmegy szívóba.Az elején azt gondoltam,hogy esetleg csak lusta,meg még nekem is át kell szoknom a kis motoros benzinesről.De nem ez történt.A probléma fenn áll,hol 50,hol 100,hol 15km után.Kaptamm kölcsönbe egy ELM 327 kütyüt,persze nem olvassa ki a kódokat,ezért ma elvittem diagnosztikára,ahol megállapították,hogy turbónyomás problémája van.Mondta a szervizes,hogy lehúzták az intercooler felé menő felső csövet és hogy tocsog az olajban.Javaslatuk: turbo felújítás,kb 110000 jó magyar forint.Pánik gomb megnyom,hívom a szerelőmet,adjon tanácsot.Azt javasolta,hogy először is szedjem le a cooler alsó csövét,nézzem meg,mi jön ki belőle.Irány haza,szerszámok elő,cső le.Pár cseppen kívül száraz,ez mindennek nevezhető,csak tocsogásnak nem.Nem álltam meg itt,levettem a coolert,belenéztem,kicsit olajosak a cellák,semmi komoly.Tenném vissza,kicsit megdől,csöpög.Nem nagy mennyiség,de van benne.Kifolyattam,nem érte el a fél decit sem. Visszaraktam. Mentem egy kört,szépen húz. A kérdésem az lenne,hogy addig még rendben van,hogy kiszedjük majd a turbot és elviszem szakműhelybe,de ha felújítják ( bár gondolom nem lehet nagy baja,de ha csak tömítéseket cserélik is,nem 10 fillér) és továbbra is szórakozik velem,akkor mi lehet még?nyomás szabályozó szelep? abból ha jól tudom,van benne 4 is.Azokat hogy lehet ellenőrizni? Volt már valakinek hasonló gondja? Hozzátenném még,hogy az autó nem okádja a füstöt,nem kerreg,nem csattog,szépen jár.
A segítséget előre is megköszönöm.
UI: Bocsánat,hogy ilyen hosszúra sikeredett,de nagyjából képet akartam adni. :)