Mostanában nektársör t készítek a maradék sörléből, ami a máslás után visszamarad. Gondoltam megosztom az eddigi tapasztalaimat, aminek amúgy az itteni hozzászólások alapján futottam neki.
Szóval amíg a gázzsámolyon forraltam a sörnekvalót, addig ezt a gáztűzhelyen főztem, de komló nélkül. A rendes sörből leszűrt komlón öntöttem át egyszer, ami elég is lett neki. Liofilizált sütőélesztőt kapott. A többit úgy csináltam ahogy ajánlottátok.
1.024 OG-s nektársör vízízű lett, 1.055-s egy kicsit édes lett, 1.040 lett nálam a befutó. Viszont a 0.004 extrakt csökkentés nem hozott elegendő szénsavat. A legutolsót 0.006-tal hagytam leerjedni, kb. 15 óra után pasztörizáltam, és így már elegendő lett a szénsav. Viszont egy üveg felrobbant a pasztörizálás végén, mikor kivettem a vízből. Lehet h az volt a gond, h nem hagytam elég helyet palackban. Amúgy csatosüvegekbe töltöttem, mivel épp nem volt kupakom. Az egész konyhát beterítette az üvegszilánk, de talán jobb lett volna a helyzet a koronazáras palackba töltöttem volna. Majd megírom h ha olyan is robban :)
Szerintem megéri kipróbálni, de csak óvatosan ;)