tnsnames.ora Creative Commons License 2017.05.30 0 0 52166

Mik kerülnek elő....

Ha még emlékeztek Yuja Wang-ra, Petyus tuti emlékszik, hiszen annó ő hozta ide a topikba emlékeim szerint.

Akit Magyarország számára kvázi Kocsis Zoltán fedezett fel annó: meghívta Bartók II.zongoraversenyét játszani (a nekem szélsőséges tempóválasztásaival)

A rendszerint "morózus" Kocsis teljesen odavolt érte, az előzetes MÜPA-kisfilmben poénkodott azon, hogy szerencse, hogy a dicséretét Yuja nem hallja.

Ő az a hihetetlen vékony modell-alkatú lány, valami elképesztő technikai virtuózitással, jó csaj+pianista kombóban verhetetlen. :)

Ráadásul weboldalán kiválóan "akció-fotózott" jobbnál-jobb HD-videói vannak.

Na ő van 9 évesen az alábbi remek minőségű videón, abszolút felismerhetően.

Szerintem itt még nem érti a darabot (bár saját korának szintjén azért nem rossz), így ezért a zenei lényeget/üzenetet sem tud(hat)ja átadni.

Viszont feltűnő, hogy milyen természetesen, elegánsan, magabiztosan játszik, mondhatni teljesen hibátlanul (technikailag abszolút uralva a zongorát).

Érdekes lenne tudni mennyi gyakorlás van mögötte, hogy ilyen szinten tudja hozni: símán el tudom képzelni "zseni-feeling"-ből lazán, könnyedén.

Arról már nem is beszélve, hogy kívülről érzékelhetően is, így 9 évesen is már köröket ver idősebb, oktatásban képzettebb, tévébe került Virtuózokos pianistákra.

Nem véletlenül tart ott, ahol: mondom ezt úgy, hogy neki is vannak zeneileg rosszabb felvételei.

[9yo Yuja Wang]: Debussy Arabesque No 1 in E major

https://www.youtube.com/watch?v=uuDuIenxY1I