Ahogy mondod. A hajtások végén szokta a csokor virágot hozni, egyébként is hajlamos alulról felkopaszodni a fa.
A hidegtűrését én nem teszteltem. Nálam nem sárgult még akkor sem, amikor tavaly beszéltünk egyes sárguló növényekről, ez lehet az eltérő alany miatt.
Idén vettem észre, nem tudom, eddig is csinálta-e, de eddig nem tűnt föl: idén, miközben hajtja az új hajtásokat, a régi leveleit mind ledobja. A ledobott levelek mind minimum 2 évesek, ami tavaly nőtt, nagyon a hajtások végén volt, és tavasszal lemetszettem.
Alakítani, besűríteni a fa koronáját még nem sikerült, pedig más fajtáknál egész jól ment.
Most nyílik a Nápolyi. Nálad terem?
Rengeteg virágot hozott idén is, még az elején van a virágzásnak, de amit eddig láttam belőle, azok steril virágok, ismét.
Mellesleg az egyik legszebb, legformásabb citrusom:
![](https://img.index.hu/imgfrm/9/6/8/9/THM_0014439689.jpg)
Ha idén sem terem, akkor vége lesz, mint a botnak, a türelmem csak egy ideig végtelen, ezzel türelmes voltam 5 éven át.
Szerinted mit lehet rá oltani? Gondoltam, tavasszal ezen tanulok meg citrusokat oltani rá. De milyet lehet?
Egyébként a Máltai, amiről korábban azt hittem, teljesen kiszáradt a télen, és kipakoláskor csak úgy leraktam a ház mellé, elkezdett hajtani. Idő kell hozzá, de lehet belőle újra termő fa.