kaiorulez Creative Commons License 2017.05.25 0 0 4009

Ura mai meccse még zseniálisabb volt, mint a múltkori megmozdulása! Kegyetlen a figura! Mindig beújít valami technikát, egyetlen torna alatt elérte nálam, hogy Takayasu mellett rá is fokozottabban kezdjek odafigyelni a tornán, várjam a meccseit, észben tartsam az eredményeit. Ohh, micsoda torna lett volna számára (eddig), ha a negyedik napon megadják neki azt az átpördülős mutatványt, 10-1-re állna, ráadásul HOGY. Én már ennyi meccse alapján is simán odaadnám neki a küzdő szellem díját, meg minden más díjat is, ami van a Yusho-n kívűl, nem emlékszem pontosan, talán van még a "legszórakoztatóbb birkózó" díj is, na azt például simán neki adnám.

Takayasu visszavette a kezdeményezést! Megint ugyan azt láttam a meccsén, mint oly sokszor, látszólag erőből is képes lenne kitaszigálnia az ellenfelét, mert jóval dominánsabbnak tűnik, ám ő mégis fél távon taktikát vált, és magára húzza a másikat, aki egyből kizökken az egyensúlyából. Mintha több lábon állna, és választhatna, hogy melyik módszerrel győzzön inkább.

Terunofuji - Aoiyama meccs is érdekes volt. Teruno a sokkal rangosabb és eredményesebb ellenfeleket is simán kipakolja a küzdőtérről, ha olyanja van, de Aoiyamával alig bírt el. Pedig azt hittem, sokkal simább lesz a meccs. Lehet, hogy Teruno ellen a puszta súlyfölény a taktika? Minél kövérebb ellenfél kell ellene, mert akkor a jó öreg kiemelős taktikája nem működik? Hát, sokszor mondják szakértők a naiv nézőknek, hogy a szumo-ba egyáltalán nem az a döntő fölény, hogy ki a kövérebb, de Terunofuji esetében ez lehet hogy mégis működne :)