Néhány dolgot eldöntött a 11. nap, de még ennél többet is nyitva hagyott. Ez utóbbiak az érdekesek.
1./ Kise (sajnos), ahogy várni lehetett, sérülés miatt végül is (szerintem helyesen) úgy döntött, hogy
visszalép. Már előbb is megtehette volna. Úgy gondolom, hogy titokban abban reménykedett, hogy a
kachikoshi - t így, sérülten is megugorja és így a Nagoya Basho - n majd Yokozuna E - ből startolhat.
2./ Haruma - n most sem látszott, hogy nincs rendben a lába, így számomra nem derül ki, hogy csak
egy pillanatra kihagyott (elaludt) és így lépett ki a bal lábával hátrafelé (amit sejtelmem szerint egy
Yokozuna nemigen szokott megtenni - legalábbis jószántából nem), vagy valóban nincs 100 % - os
állapotban sem fizikailag (és persze mentálisan sem, ha a sérülése zavarja).
3./ Takayasu futja a köreit. Ma igazán jól megfigyelhető volt az, amiről a tegnapi hsz - omban írtam is,
mégpedig az, hogy az arcán kb. annyi érzelem olvasható le, mint amikor tán nem találja a WC - ben
a toalettpapírt. Szinte egykedvűen darálja le az ellenfeleit. Arra kíváncsi leszek, ha mondjuk holnap
megugorja a 10. győzelmét, vele az Ozeki - előléptetését, és azt is ilyen érzelem - mentesen fogadja.
Ma (csak úgy szórakozásból előkerestem a 2014. évi tornák linkjeit. Ott még Maegashira 5 - 9 tájékán
tartott és éppen ilyen érzelem - mentesnek látszott (avagy éppen csak ennyire fegyelmezetten veszi
tudomásul az eredményt, lett - légyen az bármi is).
A habok a tortán :
4./ Ura ma is hihetetlen volt. Ma éppen Shodai - t intézte el, ráadásul szinte vertnek látszó helyzetből,
egy teljesen váratlan, várhatatlan figurával, a szokásos "mélyrepülős" formációját követően. Shoudai
sokkal esélyesebb volt és szerintem tök bizonyos volt a győzelmében, így szinte nem értette, hogyan
is pakolhatta ki a másfél fejjel kisebb ellenfele. Fantasztikus látvány volt. Három szíve is van Ura - nak.
5./ A Takekaze - Arawashi összecsapás :
Arawashi azzal kezdte, hogy kilépett Takekaze elől az összecsapás első pillanatában (azt hiszem, hogy
ezt hívják / hívjátok tachi - ai - nak) habár könnyen lehet, hogy tévedek. No jó, ki lehet lépni, és nincs
ebben semmi Istentől elrugaszkodott dolog. Ám ezt követően olyan színtiszta "hair - pull" - t mutatott
be, hogy azt tanítani lehetne - kellene az iskolában. Azt hiszem, hogy ez nem feltétlenül megengedett
(legalábbis ilyesmit olvastam valahol) és mind a Gioyi - nak, mind pedig a lenti Bírók valamelyikének
látnia kellett, mert látható is volt. Na erre kell gombot varrni. Simán kihozták Arawashi - t győztesnek.
Vagy én volnék vak ?