Beren Creative Commons License 2017.05.23 0 0 11541

Üdv mindenkinek!

A Lacetti Klub oldalán már feltettem a kérdésem, de úgy látom, itt nagyobb élet van, úgyhogy megpróbálom itt is... :-)

Egy 2006-os, 1.6 benzines Lacetti boldogít sárga lámpával. Szerencsére nem P0300, de nem is mondanám sokkal bíztatóbbnak: P0342 ("Vezérműtengely helyzet érzékelő 'A' áramkör alacsony jelszint - 1.hengersor vagy egyedülálló szenzor") és P0420 ("Katalizátor-rendszer hatékonyság határérték alatt - 1.hengersor") egyszerre... Amit ebből a kocsi viselkedésén érezni lehet, csak annyi, hogy melegen néha kicsit nehezebben indul, mint a hibajelzések előtt, illetve főleg ilyenkor villan fel a lámpa. Több kérdésem is lenne:

• Mi okozhatja ezeket a hibákat?
  • Összefüggenek ezek a hibák?
  • Az előző nagy szervizkor nem sikerült rendesen visszatennie a szakbarbáromnak a szelepfedél tömítését, így volt egy olyan esetem, hogy némi olaj folyt be az egyik gyertya üregébe, így ott nem volt szikra és három hengerrel jöttem hazáig (éjszaka nem nagyon olt mód megnézni ilyesmit). Mire hazaértem, a katalizátor szó szerint vörösen izzott, féltem is, hogy meggyullad a fű a kocsi alatt... Ha jól sejtem, ez nem feltétlenül tett jót a katalizátornak, okozhatta ez a P0420-at?
  • El lehet így menni a szervizig, vagy nem érdemes kockáztatni?

Nem akarom a kocsit úgy odaadni egy szerelőnek, hogy fogalmam sincs a lehetséges okokról (meg hogy esetleg neki sincs fogalma se a dologról...).

Előre is kösz a válaszokat!

Beren