Sziasztok! Néhány vegyes kérdésem lenne tapasztaltabbakhoz:
1. Twoj-ról rendelnék folyékony élesztőt. Wyeast, White Labs és Fermentum Mobile kínálatából angol ale-hez (english strong bitter, strong ale, neadjisten barley wine) melyik fajtákat próbáltátok, melyiket ajánljátok? (Egyszer főztem idáig FM-11 Heathery Heights-el, és egyértelműen sokkal jobb lett, mint a Safale S-04-el.) Illetve honnan tudja az ember Twoj-os rendelésnél, hogy mennyire lesz friss az élesztő? Mennyivel gyártás után adják még el?
2. Próbált valaki indukciós főzőzsámolyon 50 literes mennyiséget felforralni? Elég lehet ehhez egy átlagos lakás kismegszakítós köre (3.5 kW körüli teljesítmény)? Baj, ha a lábas lelóg az indukciós főzőről oldalt? Amiket a neten találtam, azok egy része max huszonpár centi átmérőjű lábast ír, ez kicsi. Persze van masszívabb kivitel is:
http://www.attase.hu/fozozsamoly_3_5_kw
3. Csináltattatok, vettetek, használtatok már a másláshoz szűrőlap helyett szűrőkosarat? Ennek az lenne az értelme, hogy egyszerűbb tisztítani, nem kell külön cefréző/máslóedény és forralóedény, csak ki lehet venni, mint egy BIAB-zsákot (ld. Grainfather). Arra gondoltam, hogy vagy csináltatnék ilyet szakival (rozsdamentes acélból), vagy vennék egy nem szendvicstalpas fazekat, és kifúrnál lyukasra az alját. Vélemények, tapasztalatok?
Köszi előre is!