Pontosan írod, ma is ezt a "halott test" effektust tette be kép - aláírásként a szak - kommentátor a
Youtube - linken, amit a múltkor is (Hakuho esetében is) okként hoztak ki a bírók, Értettem is meg
nem is, már ami az okot, illetve annak következményét illeti. Igaz, ezt a következményt a múltkori
esetnél sem igazán értettem, ámde a hiba biztos az én "készülékem" - ben volt (akkor is és ma is).
Kakuryu olyannak tűnik, mintha ott sem lenne fejben a küzdőtéren. Amit a visszavonul(tatá)sáról írsz,
az a látottak tükrében egyáltalán nem lenne meglepő.
Kise - n nagyon látszik, hogy valami erősen zavarja és egyelőre nem képes kezelni a helyzetet. A mai
összecsapásukon Endo szinte térdre esett előtte. Kiszolgáltatott helyzetbe került, ám Kise nem volt
képes ezt a "magas labdát" kihasználni. Igaz nagyon gyorsan játszódott le ez a jelenet.
Terunofuji úgy tűnik magához tért a kezdeti "zsibbadtságából és kezd Ozeki - hez méltóan teljesíteni.
Takayasu ma kissé bizonytalanabbul kezdett, de amikor kellett, elő tudta venni a "sodrófát". Nagyon
menetel. Valóban van benne valami Musashimaru - ból. Sokáig gondolkodtam miután elolvastam az
általad erről a jelenségről írottakat, azután eszembe jutott, hogy bár már jó 12 év telt el (2005 - ben
vonult vissza), Ő volt az, aki a küzdelmei végeztével szinte teljesen érzelem mentes arccal vonult az
eredmény - hirdetéshez, akárcsak most teszi ezt Takayasu is. Emellett a mentális hasonlóság mellett
azonban - a felszínes küllembeli hasonlóság (így például a bőrszín) ellenére a cca. 60 kg testtömeg ,-
valamint 6 cm magasság - különbség (Musashimaru 235 kg - ot nyomott a visszavonulása évében és
192 cm magas), míg Takayasu 174 kg test - tömegű és 186 cm magasságú) érzékelhető a küllembeli
különbség közöttük.
Hakuho és Haruma egyelőre menetel. Számomra is Harumafuji a meggyőzőbb. Bocs. ez hosszú lett.