c_babbage
2017.05.16
|
|
0 1
24774
|
Ne nyitogasd szerintem se. Én egy időben rendszeresen 3 hetet vártam a palackozással, szóval időben vagy. Most télen volt, hogy aluloltottam egy Guinness klónt, és az istenért sem akart leerjedni. 1.024-en megakadt, de ezt csak 3. héten vettem észre. Akkor felráztam, felhoztam a pincéből a szobába, majd következő héten újra felráztam, de nem lett eredménye. Végül másfél-két hónap után palackoztam, plusz cukor nélkül. Kb. 3-4 hónap után kezdett el szénsavasodni (szobahőmérsékleten). (!Persze ez veszélyes játék, mert felrobbanhat a palack!) Minden héten ittam egy üveggel, de szinte ihatatlanul édes volt. (volt mikor bolti világos lágerrel kevertem. egy jó kis rigó :P) Amit egyik ismerősömnek vittem az ki is futott. (Gondolom az úton felkeveredett az élesztő.) Utólag másodlagosba tettem volna, úgy vártam volna míg leerjed, és utána palackoztam volna. De szerintem neked elég lesz ha felrázod, melegebb helyre teszed, és vársz, mint ahogy az előttem szóló javasolta.
Ezt a bejegyzést ajánlom a témában:
http://sorforum.blog.hu/2016/05/10/megakadt_erjedes_kezelese_kenyszer_erjesztes |
Előzmény: insane666 (24769)
|
|