"A fizika fejlődése során mindig sok ezer (elismert) tudós, hatalmas könyvtár, s egyetemi képzés állt szembe az új szemlélettel."
Bocs, de hogyha az "új szemlélet" eleve kapitális marhaságot állít (lásd fáradt-fény elmélet, meg hogy a vöröseltolódásra kell lennie más magyarázatnak is mint a Doppler), akkor ott egyszerűen csak tudatlan beképzeltség munkálkodik: "igaz, hogy még a fizika alapjaival sem vagyok tisztában, de SZERINTEM ez és ez van, az a többtízezer fizikus pedig, aki ezzel szemben egyetértésben mást állít a dologról, akkor nyilvánvalóan ostoba".
Mondom: NEM VÉLETLENÜL állítják a fizikusok és a kozmológusok azt, amit állítanak a kozmológiai vöröseltolódásról, az univerzum tágulásáról, a háttérsugárzásról. Van benne egy nagyon szigorú és konzisztens logikai rendszer, van mögötte több ezer terabájt megfigyelési tény, olyan matematizált fizikai modellekre alapul, amelyekhez a többségünk még hozzá sem tud szagolni, viszont ezek a dolgok nem jönnek át az ismeretterjesztésen. Az ismeretterjesztésből tájékozódott laikus könnyen azt hiheti, hogy hű de egyszerű ez, ilyet én is tudok. Pedig egy fenét. Ahhoz, hogy valami érdemlegeset tudjon a dologhoz hozzátenni, mélyen le kellene merülnie a témában legalább addig, ahol a konzisztens logikai rendszerből legalább a vázat megláthatja, mégha a matematikai leírást nem is érti meg. Ha pedig lemerült, és megismerte részleteiben a dolgot, akkor eleve nem fog olyan ostobaságokat írni, mint amin ez a polémia kifakadt.