ábmrus Creative Commons License 2017.05.13 0 0 669

Kétségtelen, hogy ennyi tudós rágódik ezen a kérdésen, ám az biztos hogy amit állítok az nem valótlan, a világűr nem üres.

Az sem igaz, hogy analfabéta lennék a fizikához, építészmérnöki diplomát szereztem a BMN. Tudomásom van a Doppler effektusról, ismertem a színképelemzés technikáját, csak arról nem tudtam, hogy a távoli űrhorizontról érkező fény esetében a színképelemzés diagramja ugyancsak elmozdulást szenved.

A nem Euklideszi geometria szintén nem ismeretlen a számomra, tudomásom van a relativitáselmélet néhány eleméről, tudom, hogy a kozmikus sebességgel mozgó objektumokon időeltolódás érzékelhető.

Csak azért vetettem fel ezt a kérdést ezen a rovaton mert tudom, hogy a magyar gondolkodás képes új megközelítésekre, új tudományos felfedezésekre esélyesek vagyunk, hogy mások miket fedeztek fel, milyen elméleteket gyártottak, részben ismerem, érdeklődő természetem van. 

Pl. a nagy sebességgel mozgó objektumokon észlelhető időeltolódás és a színképvonalak elmozdulása közötti hasonlóság már lehetne egy új megközelítés kiindulópontja. 

Kétségtelen, provokáció amit művelek, de kérem ne a bevett elméletek szajkózása és az én lehülyézésem legyenek minden "tudós" kolléga vesszőparipája.  Azért is jeleztem korábban, hogy saját fejünket is használjuk, hátha kijön valami belőle. 

Előzmény: Elminster Aumar (668)