Kicsit off:
Defibrillátor:ha nincs rá képesítésed nem használod. Illetve azokat lehet,de nem(!) kötelező amik pl. nagyobb bevásárlóközpontokban vannak elhelyezve.Automaták,bár az én olvasatomban inkább félautok.Pont nekünk,laikusoknak vannak kifejlesztve.Senkit nem fogsz vele megsütni.
Ha eldöntöd,hogy valakit megpróbálsz újraéleszteni,senki nem vonhat felelősségre azért,mert nem vagy hajlandó a mellkas kompresszió mellett levegő befúvást is végezni.Ennek higiéniai,egészségügyi okai vannak. Ki tudja milyen fertőző betegsége(i) van(nak) emberünknek.Nem vagy köteles veszélyeztetni a saját egészséged.
Tűzharc. Egy kialakult tűzharcban,hogyan állapítod meg,hogy ki a rossz fiú?Kinek segítesz?
Sima fegyós rablás.Fickó stukival a kézben hadonászik,másik a padlón. Éppen kínálja ólommal.Mi van ha a megtámadott elvette a fegyvert és a rabolót pont akkor iktatja ki,mikor te megjelensz? Honnan tudod ki kicsoda?
A bírókra,ügyészekre ne számíts! Tök egyértelmű eseteken is hónapokat,éveket rágóznak,elemezgetnek és a végén valahogy mégse az általad áhított igazságos döntés születik.
Fegyvertisztítás.Azt gondolom,hogy nem tilos az udvaron,ha a szabályok be vannak tartva.Bár a mai fegyverfóbiás felfogás miatt nem biztos,hogy szerencsés.Esélyes,hogy rád hívják az "erősítést" amit egyébként,valahol meg is értek.Mert jobb félni..... Sajnos én is csak kint tudom takarítani,de ügyelek,hogy semmiképpen ne legyen látható.Na jó a kémműholdakat nem veszem figyelembe. XD
u.i.:ha nincs időd telefonálni a zsaruknak egy általad vázolt szituban,akkor honnan lesz időd előkapni,betárazni a szabályosan szállított sportfegyvered a külön elzárt lőszerekkel,felmérni a szituációt és hatékonyan beavatkozni? ugyehogyugye...