tordaitibi Creative Commons License 2017.05.02 0 0 3393

Macerás...?

Dióhéjban, 5  éve költöztünk a 17. kerületből Pécelre, múlt évben nekiálltam engedély nélkül építkezni, nekem gyakorlatilag egy 50m2 tető kell, a 3 éve a kisszobába álló napelemeket feltenni valahová.  (a házra ahol lakunk azért nem teszem, mert szó szerint egy putri, 1927-ben épült sártéglafalak, alap nincs, vizes salétromos, a tető 10 centikre behajolva) stb.)

Felrántottam egy sávalapon nyugvó, csak hátfallal rendelkező nyitott színt, 5,65x8,6 alapterület, a tető túlnyújtva 6x9=54m2, a legmagasabb pontja 2,9m volt, enyhe lejtésű féltető.

És mikor elkészült, szépen valamelyik szomszédom feljelentett, alapig vissza kellett bontanom. 

Visszabontottam, majd elkezdtem keresni a legális módot, találtam 2 helyi tervezőt, mindkettő 200.000 forint tervezési díjat mondott. EZ a MACERÁS, az egész projekt került fél millába, és terveztessem meg 200rongyért??

Mielő bárki elkezdi, hogy biztosan zavarta, stb, a telkem 1892m2, beépíthetőség nem játszik, az utcafrontról nem látszott az épület, egy kerítéstől 2 méterre volt, ez a kerítés egy 3 méteres betonlapokból álló valami, a többi kerítéstől min. 20 méter. Senkit nem zavart, nem is látta, de azért jó magyar szokás szerint felnyomott.

És ha lenne 20 ezrem, azt nem engedélyre költeném, hanem a napelemek felszerelerésére, de ez a projekt 1-2 évre ugrott a jószomszédok miatt.

Ennyit a "maceráról".

Bocs ha hoszú lett.

Előzmény: Madaraspisti (3392)