Szia! Érdekes, bennem fel sem merült, hogy levágjam az alsó peremet, pedig tényleg nagyon felmelegszik, de ez engem nem zavar. Maximum, ha zsámolyról forrón felteszem egy asztalra (mert így teszek), amit védeni akarok, akkor aláteszek egy falapot, amit nem baj, ha megéget kicsit. Az alsó perem szerintem lassítja is a hő kiáramlását a hordó alól, javítva a hatásfokot. Pedig én még egy horganyzott lemez hengerrel is körülveszem az egész hordót. Úgy emlékszem, talán 1-1,5kg közötti gázból kijön az egész főzés. (csak egyszer mértem meg)
Meg peremmel mindenhol megáll, nem csak a zsámolyon. Meg én szeretem, hogy alul is jó fogása van pakoláskor, mosogatáskor, mondjuk, ha felyreállítva ki akarom csurgatni a vizet.
Nekem fölül megmaradt a perem a kivágásnál, mert akkorára vágta, hogy egy nagyobbacska fedővel le tudvam fedni mondjuk a cefrézés pihentetőiben, meg tároláskor, hogy nepotyogjon bele semmi.
De örülök, hogy ez nem csak az én mániám, hogy ez egy jó fazék. :) Mondjuk erről már elég régen, elég autentikus megerősítést is kaptam: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/fozzetek-sort-otthon/