Katyvasztó Creative Commons License 2017.04.28 0 0 24693

A szokásos millió-dolláros-kérdés!

 

Megállt.

 

A szokásos kezdő történet:

 

HOME 15 Müncheni csomag.  Főzés rendben lezajlott, kissé a kezdők bénázásával. Az erjesztőbe kb. 13 L került be a főzés végén. 2 napig őrült kotyogó-bugyogás, utána síri csend. 15 B-ról lerohant 5 B-re.

Ma három nappal később mérve szinte ugyanúgy 5 B, na jó talán 1020-ról 1018-ra.

 

Három nap alatt ez a szinte minimális csökkenés azt jelenti, hogy megállt a folyamat, vagy a főerjedés már után csak ilyen lassan megy a dolog? (Az előzőleg konzervből készített STOUT-om ugyan kisebb intenzitással, de kb 7-8 napig folyamatosan bugyogott)

 

A méréshez kivett folyadék zavaros, benne széndioxid bubik, ízre nincs benne semmi kellemetlen.

 

A szokásos "nem piszkálni, majd jó lesz" tanácson túl érdemes-e valamivel próbálkozni? Nem túl kicsi ez a 3 nap alatt szinte semmi csökkenés? Élesztőt max. jövő kedden tudok venni.

 

Utalom a millió dollárt! :-)