Ez így nagyon kevés információ... Ráadásul nem is nagyon lehet érteni...
Az hogy megtorpant egyszer az száz dolog miatt lehetséges, de nem írtad, hogy a hiba (megtorpanás folyamatosan fent áll vagy sem. Nem mondtad, hogy a megtorpanást egy esetleges félreváltás okozta, vagy okozza folyamatosan, vagy a motor torpan meg. Mert a két dolog elég különböző hibákat vethet fel. Olyanról még nem hallottam hogy az automata hibája miatt emelkedik meg 5L!!!! a fogyasztás. Maximum ha, nem vált fel és végig egyes sebességben tolod neki reggeltől estig.
Az automata váltóban van elektronika, és egy szemrevételezéssel nem derül ki, hogy hibás az alkatrész vagy sem, ha nem ért hozzá az ember akkor vigye szakszervizbe (automata váltós, vagy autószerelő).
Az automata váltó jó dolog, én személy szerint nagyon szeretem, de nyilván törődést és szervizt is igényel ahogy az autó legtöbb része, és egy esetleges hibával kapcsolatosan véleményem szerint nem az a megoldás hogy kilapátoljuk belőle és rakjunk bele manuálisat (MBman válaszára reagálva). Nyilván egy javíttatásnál mérlegelendő szempont, hogy mekkora a költségvonzata a javításnak. Egy manuálisra való átalakítás is súrolhatja a 70e forintot, és még nem számolt az ember az esetleges cserélendő alkatrészekkel. (kuplungtárcsa, szerkezet, akármi)
Az hogy az ember látatlanban elkezd alkatrészeket cserélni, az nem éppen egy okos döntés mert az embernek vagy szerencséje lesz vagy nem.
Írd le a hibát érthetően, úgy talán tudunk esetleg segíteni, melyik irányba induljatok el, ha mindenképpen Ti szeretnétek a végére járni, de ez így az írásod segítségével lehetetlennek látszik.
Ascer